Nyttige tips

Daniel Rosenquist´ blogg Det store Eplet

“Det Store Eplet”

Appleekspert og blogger Daniel Rosenquist skriver en blogg, Det Store Eplet, og har blant annet en del tips og triks om iOS. Her velger jeg å sitere et par tips som jeg mener er mest nyttige til iPad:

 • Lag PDF av (nesten) hva som helst

  Dette trikset er fiffig, og det er ikke mange som vet om det. Det er langt fra alle apper som lar deg eksportere PDFer, men ved å gå en liten omvei kan du gjøre det fra nesten hvor som helst.

  Fra delingsmenyen velger du Skriv ut. Under skrivevalgene får du en forhåndsvisning av siden(e). Bruk to fingre for å zoome inn på forhåndsvisningen, og trykk på den nye delingsknappen øverst i hjørnet. Herfra kan du åpne en PDF i en annen app, som i en e-post eller i nettskyen. (Tilleggskommentar: Du kan også herfra sende til “PDF-converter”.)

  Send til pdf 

 • Bruk iPaden som forstørrelsesglass

  Aktiverer du Lupe-funksjonen, kan du zoome inn på hva som helst, kun ved å trippelklikke på hjemtasten. Da åpnes en kameraliknende funksjon, som lar deg zoome inn, låse bildet, og endre på kontrasten eller lysstyrken, for best mulig lesbarhet.

  Binders.PNG

  Slik gjør du:
  Gå til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > Lupe. Når funksjonen er aktivert, trippelklikker du på hjem-knappen for å bruke iPaden som forstørrelsesglass.

  PS! Hvis du ønsker større tekst på iPden din går du til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > Større tekst, og justerer tekststørrelsen her.

Flere tips er å finne på bloggen “Det Store Eplet“.

Takk til Daniel Rosenquist for tillatelse til å bruke tips.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s